Geen blog missen?
Meld je nu aan!
3 december 2020

De Sint mag alles zeggen!

Afbeelding
Bijna pakjesavond. E en ik houden het klein. Dus we spraken af, voor ieder één pakje en een gedicht.

Met veel plezier begon ik te dichten. Als Sint kan ik immers alles zeggen over E, met een beetje humor, dat wel. Wat anders zo gevoelig ligt of wat ik nog eens extra wil benadrukken, past mooi in een lollig rijm.
Ik was zeer tevreden met mijn eerste gedichtje en kleine cadeautje. 

De dag erop bedacht ik me nog meer "aandachtpuntjes" voor E. Dus weer een gedicht. Ik voelde me net André Hazes, met mijn rijmwoordenboek op de computer. 

En blijkbaar ging het bij E ook zo. Want bij de verwarming vond ik een linker schoen terug met nog een gedicht voor mij. 

Zo ging het twee dagen door, om en om. Inmiddels is het lastig om een compleet paar schoenen aan te kunnen trekken.

De voorpret is in ieder geval al geslaagd. Geheimzinnige wandelingetjes, raadselachtig binnenkomende pakketjes, momenten van vage afwezigheid van E.


Elkaar verrassen, een kleine beetje plagen, moeite doen voor de ander en straks met alle aandacht de gedichten voorlezen. Daar houd je de relatie levendig mee! 
Soms voelt kabbelen heerlijk, vertrouwd rustig samenzijn met E. Zeker als werk of zorg voor ouders wat meer tijd vraagt.

En toch is het in deze donkere dagen ook zo belangrijk om mijn eigen vlammetje van levensvuur aan te blazen. Dat moet en wil ik echt zelf doen. En met deze Sint-pret is ook het vuur in onze relatie weer lekker aangewakkerd. 

De Sint is nog twee dagen in het land. Hoe verrast deze jouw partner, buurvrouw of zus? 

Blaas je eigen vuurtje aan en voel hoe warm het wordt voor jou en jouw dierbaren.


En nu afwachten wat de Sint mij allemaal te zeggen heeft over afgelopen jaar.

Lees meer...

Wil je hierop reageren?

2 reacties

Sint op 7 dec 2020 09:50:

Is mijn pakketje + gedicht aangekomen?

Sjaak op 5 dec 2020 02:51:

Allebei een volledige baan, de een werkend aan een carrière de ander volop bezig met het draaiende houden van alle radarretjes. Presteren, jaarbalansjes maken en met spoed allerlei klusjes nog ff rondbreien voordat de facturen van de baas over 2020 niet meer betaald kunnen worden.

Geen tijd voor gedichtjes of om elkaar eens te verwennen met een traktatie tussen de palmbomen, zo gaat het al jaren in december,.. daar hadden we KOZP niet voor nodig.

Je blog schud me weer wakker, dus alsnog maar aan de rijmelarij en een pakketje scoren ergens, want,.. de Sint kan gemakkelijk over ons platte dak surfen... toch?

Aanmelden voor nieuwe blogs en nieuwsbrieven

Wil jij mijn nieuwe blogs en nieuwsbrieven ontvangen, vul dan hieronder jouw gegevens in. Na verzending ontvang jij een e-mail met een link ter bevestiging. Ik doe dit om zeker te weten dat het e-mailadres van jou is.


Aanmelden