Geen blog missen?
Meld je nu aan!
16 december 2019

Fit het nieuwe jaar in

Afbeelding
Vanochtend stond badmeester Kees mij met zijn stopwatch op te wachten om te meten of ik vorderingen had gemaakt in de afgelopen maanden. Met badmuts en zwembril op moest het me lukken om een nieuw record te zwemmen. Meer dan 40 jaar geleden zwom ik voor medailles of een beker, tegenwoordig voor een beetje fit oud worden.

Of ik oud ga worden weet ik niet. Inmiddels weet ik dat hoe gezond je ook leeft, je niet alles voor het zeggen hebt. Wel kan ik keuzes maken om de kans te vergroten om zowel fysiek als mentaal zo fit mogelijk te blijven. Dat sporten daarbij helpt, voel ik elke dag. Ik ben de enige die verantwoordelijk is om goed voor mijn eigen lijf te zorgen.

Daarom kies ik de laatste jaren ook voor "alcoholvrij". Het begon met minderen, nu taal ik niet meer naar een gewoon biertje of wijntje. Ik wil zeker niet moralistisch zijn met een verhaal uit mijn boek "Ik weet wat goed voor u is", want ook ik spuugde er niet in. In mijn studietijd, na de periode van fanatiek sporten, dronk ik een aardig biertje mee. "Ik drink noooooooit meer", zei ik nog wel eens na zo'n avondje, want wat was het zonde van de dag erna.

Tegenwoordig kun je mij blij maken met "een blauw biertje" en sinds de sommelier van Restaurant Wilhelminapark mij "PasDuTout" liet proeven, proost ik vaak met deze frisse "blauwe bubbels". 

Ook staat sinds kort "La Tulipe Sparkling Rosé" in de koelkast, alcoholvrije wijn van Ilja Gort die echt lekker is. En met de mix van Grodino of Seedlip met tonic hoeft het echt niet ongezellig of saai te worden komende feestdagen.

Fris opstaan is daarom nu een makkie. Al hoef ik niet meer zoals vroeger om 5.30 uur mijn bed uit om te gaan zwemmen. Het tijdstip kan ik nu ook zelf kiezen.

En mijn tijd vanochtend? Toch nog een stukje sneller dan 40 jaar geleden. Badmeester Kees en ik zeggen daarom "proost op een fit nieuwjaar".

Lees meer...

Wil je hierop reageren?

Aanmelden voor nieuwe blogs en nieuwsbrieven

Wil jij mijn nieuwe blogs en nieuwsbrieven ontvangen, vul dan hieronder jouw gegevens in. Na verzending ontvang jij een e-mail met een link ter bevestiging. Ik doe dit om zeker te weten dat het e-mailadres van jou is.


Aanmelden