Geen blog missen?
Meld je nu aan!
24 mei 2018

Het moment is nu!

Afbeelding
Eind mei, begin juni had mijn vader gezegd, afhankelijk van het weer. En vandaag is het de dag. Wat een prachtige geurende schermen van bloesem.

Eerder maakten mijn ouders vlierbessenbloesem-siroop, dit jaar gaan mijn zusje en ik op pad. Al een paar weken houden wij de bomen in de gaten of we aan de slag kunnen, de eerste keer dat wij het "overnemen" willen we niet te laat zijn met plukken.

Een fijn zussen-uitje naar Rhijnauwen, op zoek naar bomen waar we goed bij de bloesem kunnen. Had ik toch maar een lange broek aangedaan in plaats van een rokje ontdek ik al snel want de brandnetels staan hoog. 

Weer thuis met de zak vol bloesem, vullen we de pot om het 24 uur te laten trekken in water.

Het is maar goed dat E een paar dagen fietsen is, de keuken zit onder de kleine beestjes. Had ik toch maar naar Mieke geluisterd en het buiten gedaan.

Morgen gaan we verder met citroenzuur en suiker, de potten staan klaar om gevuld te worden.

Soms is het moment nu. Voor plukken van bloesem, een nostalgisch ritje met je ouders of een lunch met een vriendin. Pak dat moment!

Lees meer...

Wil je hierop reageren?

2 reacties

Franz Schmid op 19 jun 2018 08:51:

Mooie foto

Sonja op 28 mei 2018 22:02:

Fijn zo'n zus om dit mee te doen.
Ik ben een beetje jaloers dat jij je ouders nog hebt......!
Geniet ervan

Aanmelden voor nieuwe blogs en nieuwsbrieven

Wil jij mijn nieuwe blogs en nieuwsbrieven ontvangen, vul dan hieronder jouw gegevens in. Na verzending ontvang jij een e-mail met een link ter bevestiging. Ik doe dit om zeker te weten dat het e-mailadres van jou is.


Aanmelden