Geen blog missen?
Meld je nu aan!
20 maart 2020

Weer samen aan de keukentafel

Afbeelding
Als we niet bij mijn ouders aan tafel kunnen zitten vanwege de angst voor besmetting met het Coronavirus, maken we toch gewoon een virtuele keukentafel. Met het programma Zoom schuift iedereen makkelijk aan.

De tafel is snel gedekt. Daar was mijn jongste broer V vroeger ook al goed in. Mijn 2 andere broers E en E zitten al en vermaken zich met "goeie" grappen. Mijn oudste broer A woont in Canada en slaapt nog. Ik zie mijn zusje M aanschuiven in haar sportkleren en kijk trots naar mijn 86 jarige vader die Zoom zelf vlot geïnstaleerd heeft, hij bestudeert de mogelijkheden op het scherm. Ik heb al permissie om straks snel van tafel te gaan omdat ik moet werken. E neemt mijn stoel, hij zorgt immers voor de catering van mijn ouders. Als laatste schuift mijn moeder aan, net als vroeger, druk met van alles voor ons, en als laatste tijd voor zichzelf.

In 1 minuut ben ik weer 40 jaar jonger. Zo was het vroeger. De hectiek, de snelle en soms ook flauwe grappen, de herkenbare dynamieken, het gelach. En ook de verbinding. Ik zie mijn ouders genieten van dit moment.

Zoals voor velen is het wel of niet bezoeken van onze ouders een lastig dilemma. Wat is verstandig, welk bezoek is noodzaak? De directe zorg van mijn fantastische broer E en zusje M en de catering van vriend E is noodzaak.
Het leven nog een beetje mooier inkleuren via deze virtuele keukentafel, daar dek ik graag de tafel voor.

Ik ben me bewust dat voor sommigen ook dit niet haalbaar is. Voor hen is dit een extra verdrietige tijd.

Morgen is E jarig, het begin van de lente. We zullen aan onze virtuele keukentafel proosten op hem en op rustigere tijden voor iedereen. Mijn broer uit Canada zal ik op tijd wakker schudden, ik mis hem anders op de vertrouwde plek naast mij aan tafel.

Lees meer...

Wil je hierop reageren?

5 reacties

Marianne Flink op 21 mrt 2020 09:25:

Leuk idee, wil ik ook installeren met mijn kinderen.

Paul op 21 mrt 2020 00:47:

Interessante blog. Ik zal eens zien of mij dit ook lukt met mijn directe kring. En by the way, E gefeliciteerd!

Inge Mazure op 20 mrt 2020 22:44:

Wat ontroerend. Liefs voor jou lieve Ilse

Christien op 20 mrt 2020 20:32:

Mooi, herkenbaar en kwetsbaar🙏🏻

Lisette de Ruiter op 20 mrt 2020 19:29:

Mooi Ilse !

Aanmelden voor nieuwe blogs en nieuwsbrieven

Wil jij mijn nieuwe blogs en nieuwsbrieven ontvangen, vul dan hieronder jouw gegevens in. Na verzending ontvang jij een e-mail met een link ter bevestiging. Ik doe dit om zeker te weten dat het e-mailadres van jou is.


Aanmelden