Stuur deze pagina door naar vriend

Referenties over Ilse Smit

Er zijn een aantal onderwerpen waar mijn partner en ik moeilijk over konden praten. Onze gesprekken ontaardden direct in onbegrip, verwijten en verwijdering. We zochten een coach die ons kon begeleiden deze belangrijke onderwerpen wel  bespreekbaar te maken. Zo kwamen we bij Ilse terecht. Ilse gaf ons inzicht in onze dynamiek tijdens deze gesprekken en liet ons kijken naar de achterliggende patronen die hieraan ten grondslag liggen. Ook gaf ze ons handvatten deze patronen te herkennen en om te buigen zodat we tot constructieve gesprekken konden komen. We herkennen het nu als we weer verzanden in de ongewenste dynamiek en het lukt ons hier samen uit te komen.
De 4 sessies die we met Ilse hebben gehad hebben we als zeer prettig ervaren. Ze komt direct tot de kern, is doortastend en heeft een no-nonsens aanpak. Mochten we in de toekomst weer ergens vastlopen in onze relatie zullen we Ilse zeker opnieuw om hulp vragen.
(okt 2023)

We maakten een lastige periode door waarin de connectie zoek was. Omdat dit vaker gebeurde in onze relatie, klopten we aan bij Ilse. Zij hielp ons uit te zoeken waarom we steeds in dezelfde valkuil stapten, welke rol onze gezinnen van herkomst daarin speelden en hoe we de verbinding weer konden vinden. Dat was heel fijn én interessant, en heeft tot veel wederzijds begrip geleid. Ook de ‘huiswerkopdrachten’ en mini-familieopstellingen leverden mooie inzichten op. We zijn blij dat we met Ilse aan het werk gegaan zijn.
(juli 2023)

Dankzij Ilse is het onzekere jongetje dat nog in mij schuilde uitgegroeid tot een volwassen man die de regie weer neemt van zijn leven. Al vanaf de eerste sessie lukte het haar om naar de kern van het probleem te gaan. Ze heeft mij geholpen middels verschillende technieken met als absolute doorbraak een emotionele EMDR sessie waarin ik terugging naar een herinnering van 36 jaar geleden. Na deze sessie heeft er in mij een enorme shift plaatsgevonden en sta ik nu in mijn ‘mannenkracht’. Dankzij Ilse kan ik nu volmondig tegen mijzelf zeggen: “Ik ben OK”.
(mei 2023)

Ilse heb ik als zeer fijne relatie therapeut ervaren, samen met mijn vrouw hebben wij 5 sessies samen en 2 los van elkaar gehad.
De manier van vragen stellen, open zonder oordeel. De aanpak bij het begin van ieder gesprek, niet een eigen agenda volgen maar aanpassen aan wat nu speelt in de relatie vond ik een prettige manier van werken.
Iedere keer gingen wij na een gesprek bij Ilse, met nieuwe inzichten en het ontdekken van patronen naar huis. Hierdoor werden we steeds meer bewust van ons eigen handelen/ patronen en gingen we thuis daarmee aan de slag.
Zowel mijn vrouw als ikzelf werd aan het denken gezet over bepaalde gedragingen in onze relatie.
Ik zou in de toekomst relatie therapie eerder inzetten en zeker terugkomen bij Ilse.
(april 2023)

Afgelopen periode een aantal EMDR sessies gehad bij Ilse. Doel was om angsten uit het verleden op te ruimen. Na enkele sessies ben ik verlost van een aantal belemmeringen en is mijn leven in het nu een stuk leuker geworden. De begeleiding van Ilse was zeer prettig en daar ben ik haar dankbaar voor.
(april 2023)

Mijn dochter en ik zaten in een conflict situatie waar we niet uit kwamen.
Het was een hele vervelende en droevige periode want beiden wilden we graag hier een einde aan maken maar we wisten niet hoe.
Gelukkig vond ik na enig zoeken de site van Ilse en haar werkwijze sprak me aan.
Het bleek een gouden greep te zijn.
Ilse is precies de persoon die je wilt hebben als je zoals bij ons, in een moeder, dochter relatie zit waar verhoudingen scheef “gegroeid”zijn.
Wat vooral voor mijzelf zo belangrijk was, is dat ik me gehoord voelde.
Denkende dat ik mijn jeugd trauma’s wel verwerkt had, kwam ik erachter dat dit geenszins het geval was.
Ilse zorgt voor een veilige setting, ze heeft gelijk in de gaten of je jezelf ergens ongemakkelijk bij voelt.
Wat ik ook zo goed vind van haar werkwijze is dat ze duidelijk is in hoe de moeder en dochter rol dient te zijn en waar dat niet het geval is.
Mijn dochter en ik hebben de sessies als heel helend ervaren.
We zijn weer in goede harmonie en dat is het mooiste cadeau dat je kunt hebben.

Een dankbare moeder
(maart 2023)

Ik heb samen met mijn moeder een traject doorgelopen bij Ilse, waarbij zij ons allebei de juiste veiligheid bood om onze communicatie open te kunnen bespreken. Samen hebben wij geleerd hoe we in een gezondere communicatievorm terecht kunnen komen. Ik ben haar enorm dankbaar!
Dank je wel Ilse!
(jan 2023)

Bij Ilse voelde ik me bij de gespreksessies veilig en begrepen. Ze heeft mij geholpen tot bepaalde inzichten te komen, zelf moest ik heel diepgaan om tot deze inzichten te komen maar dat lucht ontzettend op.
Tevens heeft ze mij praktische tools aangereikt waarmee ik zelf en met mijn gezin verder kan.
Hiervoor ben ik haar erg dankbaar.
(dec 2022)

Wij kwamen bij Ilse omdat we hulp nodig hadden bij de communicatie met onze jongvolwassen kinderen in een samengesteld gezin. Ilse wist haarfijn de vinger op de zere plek te leggen en we leerden veel beter te communiceren.
Of eigenlijk belangrijker: op bepaalde momenten juist niet in actie te komen. En dan (b)lijkt het wel vanzelf te gaan…

Door dit traject met Ilse in te gaan, leerden we ook beter met elkaar communiceren. Soms waren we zo druk met het naar de zin maken voor iedereen om ons heen, dat we onszelf daarin nog weleens vergaten.

Ilse heeft ons geholpen om eerlijker naar onszelf te zijn en dat ook beter uit te spreken naar elkaar i.p.v. het niet te benoemen. Uiteindelijk leidde dat juist tot een verdieping van onze relatie. We vonden deze APK van onze relatie heel nuttig en kunnen het iedereen aanraden!
(okt 2022)

Ilse was voor mij een fijne coach. Omdat ze heel goed luistert konden we samen snel bij de vragen komen die mij blokkeerden en bij de emoties die daarbij naar boven kwamen.

Ik kon ook de angsten benoemen waarvoor ik hulp zocht. Door haar heldere analyses en warme ondersteuning kwam er weer rust in mezelf en vond ik de kracht om de draad van mijn leven weer op te pakken, we​tend dat ik altijd terug kan komen wanneer dat nodig is.

Ik kon snel bij haar terecht en kreeg tegelijk de vrijheid om zelf het ritme van de gesprekken aan te geven.

Ook dat vond ik heel kostbaar in deze tijd van protocollen en lange wachtlijsten. Dankjewel Ilse!
(juni 2022)

Met veel begrip, warmte en kundigheid heb je ons weer “op weg geholpen” met onze relatie. We danken je daarvoor, met name ook omdat mijn nogal harde oordeel over “therapeuten” – na vele mislukte sessies gedurende mijn huwelijk – in één klap was weggenomen.
(juni 2021)

Ilse is een hele prettige coach. Ze liet mij in mijn waarde en stelde altijd de belangrijke, en soms ongemakkelijke, vragen. De oefeningen tijdens de gesprekken hielpen mij uit ‘mijn ratio’ te komen en meer met mijn gevoel in relatie te gaan. Dit in combinatie met het ‘down to earth’ karakter van Ilse werkte voor mij ideaal. Het huiswerk was vaak gecombineerd met tips om bepaalde muziek, documentaires of boeken te bekijken, wat extra verdieping mogelijk maakte. Ilse heeft mij veel inzichten gegeven in mijzelf, mijn relaties en mij door een zeer moeilijke tijd heen geholpen.
(dec 2020)

Een vriendin raadde me Ilse aan voor de hulpvragen die ik had, en na een traject van een aantal maanden zou ik haar nu zelf ook van harte willen aanbevelen.
Hulp zoeken is niet eenvoudig, maar vanaf gesprek 1 was de drempel verdwenen en voelde ik me volkomen op mijn gemak. Ilse is naast haar professionaliteit een heel hartelijk en warm mens. Door haar scherpe vragen en een aantal eenvoudige oefeningen heeft ze mijn bewustzijn over mijn eigen doen en laten vergroot. Ik voel me sterker, zelfverzekerder en ga met vertrouwen aan de slag met oefenen in de praktijk. Fijn om te weten dat ik altijd aan de bel mag trekken. Dankjewel Ilse!
(nov 2020)

Bij Ilse voelde ik mij vanaf het eerste moment vertrouwd. Of het nu online was of in haar spreekkamer alle gesprekken waren professioneel en zeer prettig. Ik heb veel van haar geleerd en ben daardoor een stuk sterker geworden.
(nov 2020)

Ilse heeft mij enorm goed geholpen om inzicht te geven in mijn probleem, of beter gezegd mijn behoeften. Zij hielp mij meer in contact te komen met mijn gevoel en emoties terwijl ik geneigd ben vooral vanuit mijn hoofd en ratio te leven. De oefeningen, teksten en opdrachten waren ”spot on”. Ilse doorziet heel goed waar het over gaat. Wat mij ook erg in haar aanspreekt is haar aardse karakter en aanpak, zo ben ik zelf ook, en daarmee was er een fijne klik. Veel dank Ilse!
(nov 2020)

Ilse is een doortastende en aangename therapeut die je helpt inzien hoe de rollen en taken verdeeld zijn. Welke verantwoordelijkheid je zelf hebt en welke rollen je niet hebt. Zelfs soms met persoonlijke ‘gasten’ op t ‘spreekuur’.

Middels verschillende oefeningen tijdens de sessies en goede suggesties mbt boeken en podcast thuis, is het voor mij een zeer zinvol traject geweest. Ik gun een ieder inzicht, rust en geluk. Uiteraard moet je het zelf doen, maar wat handvatten zijn meer dan welkom. Ilse kan je daar goed bij helpen. Ik sluit niet uit dat ik voor onderhoud nog eens terug ga. Als Ilse tijd heeft 😉
(juli 2020)

Ik begon de coaching met Ilse omdat ik ontevreden was over mijn werk en werkdruk. Door de coaching heb ik geleerd om veel beter te luisteren naar mijn eigen gevoelens, verlangens en behoeften. Ik startte teleurgesteld, als een slachtoffer gebukt onder de situatie. Ik leerde om dit gevoel om te zetten naar een hulpvraag en uitnodiging voor de ander. Hierdoor leerde ik de basis van begrenzing in verbinding. Een vaardigheid waar ik in mijn persoonlijke en professionele leven sindsdien de vruchten van pluk.
(juni 2020)

Wij hebben Ilse kado gegeven aan onszelf voor Sinterklaas. Niet omdat het niet goed ging in onze relatie maar omdat we er behoefte aan hadden elkaar juist nog beter te leren kennen. En dat is erg goed gelukt. Maar eigenlijk juist door onszelf beter te leren kennen en dat de ander daar getuige van was. Ilse is erg goed in het ontvlechten van intentie, gedrag en verlangen. En dat leverde zoveel mooie inzichten op. En meer begrip en nieuwsgierigheid naar elkaar. Wij kunnen iedereen zo’n kado aan elkaar aanraden. Juist als je het goed hebt samen. Wat we vooral ook merkten is dat het niet stopt na de sessies. Wat we in gang hebben gezet bij Ilse werkt door in mooie gesprekken thuis en in hoe we met elkaar omgaan. Wat ons betreft volgend jaar weer zo’n mooi kado aan onszelf!
(april 2020)

Gedrevenheid, ambities, doelen en verwachtingen veroorzaakte dikwijls ook teleurstellingen en tegenslag op de werkvloer. Dat bracht verwarring in mijn persoonlijke werkwijze en verwachtingspatronen. Ilse heeft mij begeleid in het ontdekken van mijn eigen drijfveren en persoonlijke kernwaarden waar mijn ambities, beoogde doelen maar ook mijn frustraties van af te leiden zijn. Goede gesprekken, openheid en concrete oefeningen die mijn persoonlijke gevoelens bereikten, hebben mij geholpen bewuste keuzes t.a.v. mijn loopbaan, carrière, gezin/privé en de invulling van mijn agenda. Dit heeft geleid tot meer rust en ruimte in denken en handelen, wat mijzelf en mijn omgeving ten goede komt.

Ilse is een gedreven professionele trainster/ coach die de kern weet te traceren en met grote betrokkenheid, empathie en een luisterend oor haar werk doet.

Ilse , dank je wel!
(nov 2019)

Na ruim 10 jaar in volle tevredenheid gewerkt te hebben besloot mijn werkgever afscheid van mij te nemen. Onder begeleiding van Ilse kreeg ik niet alleen inzicht in deze situatie: hoe kon het gebeuren, en hoe kan ik signalen eerder herkennen en voorkomen dat het opnieuw gebeurt? Ilse hielp me ook om deze pijnlijke gebeurtenis te verwerken en achter me te laten. Ik heb de aanpak van Ilse als heel prettig én passend ervaren. Vol zelfvertrouwen ga ik nu op zoek naar een andere baan.
(aug 2019)

Wij hebben besloten (voor nu) een punt achter de relatie te zetten. De sessies met jou hebben ons enorm veel geleerd over onszelf en elkaar. En alhoewel wij hoopten dat het ons dichter bij elkaar zou brengen, heeft het vooral voor veel duidelijkheid gezorgd waardoor we nu zonder twijfel weten dat dit de juiste beslissing is.

We willen je allebei heel erg bedanken voor jouw investering in ons. We wensen jou heel veel succes verder en dat je veel meer stellen het licht mag laten zien.
(aug 2019)

Na eerdere gesprekken met andere relatiecoaches kwamen we enigszins sceptisch bij Ilse terecht; bang dat we bij haar meer van hetzelfde zouden horen. Dit bleek niet het geval. Ilse is de eerste persoon die ons concrete handvatten gaf waarmee we zelf gericht aan de slag konden. In de gesprekken keek Ilse steeds welke insteek het beste bij ons paste. Ons struikelblok – het volledig anders omgaan met emoties en het daaruit voortvloeiende onbegrip voor elkaar – zagen we lange tijd als iets wat bij onze relatie hoorde en wat we maar moesten accepteren. We zien nu dat het elkaar juist ook kan aanvullen en dat we van elkaar kunnen leren. Daardoor praten we onze meningsverschillen nu constructiever uit. Ilse heeft ons geleerd hoe we ons eigen gedrag kunnen verklaren ten opzichte van de ander en het kunnen doorbreken. Er is daardoor zoveel meer begrip. Onze relatie is veel sterker geworden. Lieve Ilse, bedankt voor de waardevolle gesprekken!
(juli 2019)

Enorm bedankt voor jouw fijne “aardse” aanpak, waarmee jij ons weer op de rit hebt gekregen!!
(juli 2019)

(Deelnemer workshop Familieopstellingen)

Ilse & Pieter, elkaar aanvullende trainers/begeleiders die op een aandachtige, liefdevolle manier thematiek naar boven krijgen.
(juli 2019)

Wij willen je hartelijk bedanken voor de mooie en ontroerende sessies die wij bij jou hebben ontvangen.

Je hebt onze familie weer op één spoor geholpen. Het waren zware momenten met veel emotie.

Het was goed om uiteindelijk met de kinderen bij elkaar te zijn en dat er veel dingen zijn uitgesproken die nu begrijpelijk zijn.
Wij willen je bij deze nogmaals hartelijk danken voor je bemiddeling.
(juli 2019)

Na een flinke aanvaring binnen ons gezin hebben we proffessionele hulp gezocht bij Ilse. Na enige gesprekken met de twee ouders en de 3 volwassen kinderen zowel gezamenlijk als persoonlijk, hebben we een groep sessie gehad van een kleine dag. Vooral deze dag met elkaar heeft erg veel emotie en kwetsbaarheid opgeroepen.

Iedereen kwam eens ècht aan het woord, waardoor we elkaar beter hebben leren kennen en we open staan om met meer respect naar elkaar te kunnen kijken zonder direct te oordelen.

Ilse heeft dit proces bijzonder goed geleid en ons ruimte gegeven om ons zelf te kunnen zijn en te durven laten zien.

Iedereen die open staat voor verbetering in een familierelatie raad ik Ilse aan.
Zij is geduldig, doortastend, begripvol en gaat verder dan de glimlach of de traan.
(juli 2019)

(Deelnemer workshop Familieopstellingen)
Het was een mooie bijeenkomst zaterdag. Ik vond de familieopstellingen boeiend (zowel als toeschouwer en als vragensteller) en ik merk dat het nog een beetje doorwerkt in mijn systeem. Af en toe even achterom kijken naar mijn ouders (ja ze staan er nog) en dan weer door gaan. Ik voel me meer aanwezig. ’s Avonds zat ik op de bank met mijn drie dochters en dat voelde goed!

Ik ben nu een boek aan het lezen dat uit de erfenis van mijn moeder komt, maar nooit had gelezen. The way of a boy van Ernest Hillen. Het gaat over een jongetje dat met zijn moeder wordt opgesloten in het Jappenkamp (hetzelfde kamp als waar mijn moeder zat). Het is net alsof ik even mag meekijken in haar leed. Als ik het uit heb, dan kan ik dat boek symbolisch sluiten.

Ik vond de begeleiding van jou en Pieter heel erg fijn en raak. Ik voelde me gezien, veilig en gedragen. Heel erg bedankt voor alles.
(april 2019)

Vorig jaar ben ik uitgevallen van werk door een burn-out. Op dat moment voelde ik me volledig onthand en wist ik niet hoe ik de gehele situatie aan moest pakken. De coaching en begeleiding van Ilse heeft mij direct vanaf het begin enorm veel houvast gegeven. Ze was enorm betrokken, wist precies de juiste vragen te stellen en kon goed inschatten waar ik behoefte aan had (met name de praktische oefeningen waren voor mij verhelderend). Door de inzichten die ik tijdens de gesprekken heb opgedaan, ben ik weer in staat om de regie te nemen over mijn eigen leven. Anders dan voorheen lukt het mij nu om bij het maken van keuzes dicht bij mijzelf te blijven en om de grenzen te stellen die ik nodig heb.
(jan 2019)

Wij zijn bij Ilse terecht gekomen omdat we in een dilemma verzeild waren geraakt waar we samen echt niet uitkwamen. Dit trok een wissel op onze relatie en we merkten dat het ook de kinderen beroerde.
Ilse heeft ons  knap begeleid en ons in laten zien wat er onder dit dilemma zat. Daarnaast heeft ze ons handvatten aangereikt t.a.v. hoe we in de toekomst samen conflicten kunnen oplossen. Het heeft ons veel inzicht gegeven in ons zelf en onze relatie sterker gemaakt, we zijn nu veel beter in staat om zaken te de-escaleren. Mochten we in de toekomst onverhoopt toch weer hulp nodig hebben dan zullen we zeker Ilse benaderen.
(jan 2019)

Ik speelde een wedstrijd. Een wedstrijd die ik niet kon winnen, omdat ik tegen mezelf speelde. Ilse heeft mij de spiegel voorgehouden en mij laten zien hoe belangrijk het is om jezelf te blijven, te luisteren naar je gevoel en daarnaar te handelen. Rennen heeft geen zin als je niet weet waarnaar toe je op weg bent. Met behulp van de gesprekken met Ilse ben ik tot stilstand gekomen. Daarna was ik in staat om opnieuw te beginnen.
(dec 2018)

De energie van de familieopstelling hielp om te voelen en te begrijpen wat het betekende voor mijn partner om met mij en mijn gezin om te gaan.  We werden verliefd op elkaar, ik had 3 kinderen de jongste was 15 en de oudste 27. Ze voelde een groep tegenover zich die pas voelbaar werd voor mij, door in de opstelling te zien en te voelen wat ik zelf doe. Bij gedoe was ik in het midden te vinden om mijn kinderen te beschermen. Deze beweging herkende ik zo van vroeger, uit mijn eigen gezin.

Na dit inzicht lukt het mij om meer naast haar te gaan staan en samen een betere kijk te hebben op nieuwe gebeurtenissen. De verhoudingen in ons nieuwe gezin zijn sindsdien voelbaar anders geworden, veel meer ontspannen. Veel dank Ilse.
(nov 2018)

Afgelopen zomer stond onze relatie op scherp en de vaste grond onder onze voeten leek wel drijfzand. Ilse heeft ons mooie inzichten en handvaten gegeven op het moment dat we dit het hardste nodig hadden. Hiermee kwamen we weer terug op vaste grond en voelt deze zelfs steviger dan voorheen.
(nov 2018)

Heel veel dank voor je fijne, hartelijke en persoonlijke begeleiding. Je hebt ons in korte tijd weer op het goede spoor gezet.
(nov 2018)

Morgen zijn wij 4 jaar bijelkaar  . En de vlinders in onze buik zijn weer terug.
(sept 2018)

Het kleed in de ruimte van Ilse
is rond en heeft vele kleuren blauw.
Ilse zit aan de ene kant en wij aan de overkant.
Die afstand voelt raar in het begin.
Maar geleidelijk aan merk ik dat het klopt;
wij samen moeten elkaar vinden,
bij ons moet het weer gaan stromen.
In de veilige aanwezigheid van Ilse
krijgen we daartoe de kans.
Wij hebben onze thuishaven weer gevonden.

Dank je wel Ilse.
(aug 2018)

Wij zijn bij Ilse terechtgekomen nadat ik ongepland zwanger was geraakt en mijn man en ik uiteenlopende meningen hadden over of we het wilden houden of juist niet. We kwamen er samen niet uit en we zijn erg blij dat we professionele hulp hebben gezocht.

Ilse heeft veel breder gekeken dan alleen ons beider standpunten ten aanzien van de zwangerschap. Haar vielen bepaalde patronen op in onze jarenlange relatie waar we onszelf niet zo bewust van waren. Deze gesprekken gaven veel inzicht en we hebben veel over onszelf maar ook over elkaar geleerd.

De zwangerschap is uiteindelijk geëindigd in een miskraam, het is een schrale troost dat de natuur besloten heeft en dat niet een van ons beiden dat heeft hoeven doen. Ik ben erg dankbaar dat we, ondanks alle emoties, in gesprek zijn gebleven met elkaar. En dat we na deze enorm hectische tijd toch het gevoel hebben dat we er iets goeds aan hebben overgehouden.

Heel veel dank voor je adviezen en hulp Ilse!
(juni 2018)

Met jouw hulp heb ik meer inzicht gekregen in mijzelf, ben ik relaties met dierbaren anders aangegaan en heb ik een nieuwe weg ontdekt in mijn werk.

Ik kijk weer met vertrouwen en nieuwsgierigheid naar de toekomst. Dank daarvoor!
(juni 2018)

4 maanden geleden was ik behoorlijk de weg kwijt. Geen inspiratie en enthousiasme meer voor mijn werk en een gevoel van radeloosheid over hoe verder?
(juni 2018)

 

Na een zeer heftige periode in ons leven kwamen wij in contact met Ilse. Dat bleek een schot in de roos. Zij kon de hulp bieden die wij als echtpaar nodig hadden. Ilse is een echte vakvrouw op het gebied van relatietherapie, ze luistert goed en geeft aanwijzingen hoe met een verstoorde relatie om te gaan, zonder zweverig te worden. Ze zorgt dat je je op je gemak voelt en zelf het leidend voorwerp bent.

Wij zijn met de nodige handvatten weer op het juiste pad terecht gekomen! Het pad van begrip en samenwerking. Enorm bedankt daarvoor….
(maart 2018)

Jij hebt mij meer inzicht gegeven in mijn angsten en hoe ik de dingen eigenlijk voel. Dat hoe intenser mijn emoties zijn, hoe kleiner ik ze maak in mijn hoofd.
​Je gaf mij de wijsheid vooral de potentiële partner ook zelf het initiatief en de ruimte en tijd te geven​,​ om te ​kunnen ​laten zien dat hij er in wil investeren. Zo
​wordt​ het een gezamenlijke beslissing en investering en daarmee meteen duurzaam.

We zijn nu al 3 maanden dolgelukkig.​ Dus ik ben van de hel in de hemel gekomen, met jou is dat een stuk sneller gegaan!
(juli 2018)

Hoeveel trainingen of colleges je zelf ook geeft, de sessies bij Ilse zijn niet voor te bereiden. Ook niet op hoofdlijnen en de rest improviseren. Samen stap je steeds in een trein waarvan ook zij de uitkomst niet weet. En toch stap je standaard na elke sessie uit die trein met een geweldig nieuw inzicht en/of een speciale ervaring. De sessies met Ilse zijn een cadeautje voor jezelf. Ze vraagt door én wijst soms terecht. Haar uitgangspunten zijn realistisch en niks zweverig of romantisch. Toch ben je steeds weer even helemaal los van ‘die alledaagse realiteit’ en er is alle ruimte voor je gevoel. Ilse geeft lucht!
(nov 2017)

Ontzettend bedankt voor de fijne manier waarop jij de afgelopen maanden met ons hebt gewerkt aan de lastige kinderkwestie. Super zoals je ons hebt geholpen om erover te praten zonder schuldgevoelens en angst om de ander te kwetsen. Feilloos wist je de vinger op de gevoelig plek te leggen met je vragen en doorvragen, ook als wij eigenlijk geen antwoord meer wilden geven.

Waar we eigenlijk al heel gelukkig met elkaar waren, is onze relatie nu nog sterker. Je hebt ons beter leren communiceren, meer inzicht in elkaar gegeven, maar ook meer ruimte voor onszelf binnen de relatie.

We kwamen af en toe emotioneel gesloopt bij je vandaan, maar wat zijn we blij dat we naar jou toe gegaan zijn!

 

Nogmaals heel erg bedankt
(nov 2017)

En dan, waar het echt om gaat, is dat ik jou dankbaar ben voor het inzicht dat je ons hebt gegeven, samen én apart. Ik heb bij jou in een emotionele achtbaan gezeten, maar ik ben niet er niet uitgevlogen. Daar heb jij voor gezorgd, want je hebt altijd laten zien dat liefde betekent dat je elkaar alles kan geven, maar ook elkaar los moet laten als het moet. We hebben pijn, onmacht en verdriet, maar jij hebt ons daar doorheen geholpen door het onder ogen te zien, het te ervaren, door te vragen, te praten, door parallellen te trekken, door figuren te gebruiken, gedichten, spreekwoorden … Maar het is geen therapie- of dokterstas die je hebt open getrokken; ik heb altijd gevoeld dat je het op intuïtie en boven alles met respect voor ons dat hebt gedaan.

Lieve Ilse, ik heb een voorkant en achterkant, ik ben een groot en klein mens, ik ben bang en open, ik kan leven en dood gaan. Dat wist ik misschien allemaal wel, maar dat onder ogen zien en daar echt iets mee doen … wat was dat voor mij zo confronterend. Ik krabbel op, niet omdat dat moet, maar omdat ik het wil, en ik denk dat ik er ook kan zijn voor anderen. Het moeilijkste ga ik nu aan, om weer van mezelf te houden want ik weet dat dat de basis van alles is.

Ilse, jij kunt mensen helpen en daar heb ik grenzeloze bewondering voor.
(aug 2017)

Dank voor de mooie inzichten die je ons hebt gegeven en jouw wijze en warme woorden
(aug 2017

 

Als samengesteld gezin kregen we regelmatig ruzie. We hebben allebei kinderen uit een vorige relatie en de loyaliteit binnen de oorspronkelijke gezinnen is heel sterk. We kwamen bij Ilse met de vraag ons te helpen bij de ruzies die daaruit ontstonden. We hadden het idee dat we dat zelf ook wel moesten kunnen oplossen maar dat is niet zo eenvoudig als er sterke emoties zijn. Ilse heeft ons geholpen de patronen en de onderliggende emotielagen in de ruzies te zien en heeft handvatten gegeven om die te beheersen. We hebben nog steeds wel eens ruzies maar doorzien de patronen en achterliggende emoties eerder waardoor we er beter mee om kunnen gaan. Ilse begeleidde de gesprekken op een prettige en respectvolle manier waarbij ieder in zijn waarde werd gelaten. Zo kunnen we voorlopig weer verder. Hartelijk dank Ilse!
(juni 2017)

Voor mijn raam staat een boom. Alweer prachtig in blad.
En in die boom zingt een merel, uit volle borst.
Ik open mijn raam en geniet van zijn concert.
En ik geniet ervan dat ik er nu echt van genieten kan!

Vorig jaar kwam ik bij Ilse terecht, totaal opgebrand en niet meer wetend wat te voelen en hoe te ontspannen.
In een mooie, rustige omgeving hielp Ilse mij om hier mee aan de slag te gaan.
Ontspannen en veilig, alle ruimte om te praten, stil te vallen, tranen en met horten en stoten iets te vertellen.
De verrassende oefeningen die zij bood, waarbij zij mij rustig alle ruimte gaf om te aarzelen, hebben mij zóveel geholpen.
Om in mijn lijf en handelen te leren voelen wat ik doe en hoe het anders kan!
Nu meer zelfvertrouwen en véél meer rust, daar ga ik verder mee.

Ik zing weer, zoals de merel voor mijn raam!
(mei 2017)

Ilse heeft me goed geholpen om mijn eigen plek te vinden en los te laten wat niet meer bij mij hoort. Zo kan ik mijn energie weer richten op wat bij mij hoort. En het mooie is dat ze ook heeft geholpen om daarbij milder te zijn als het niet helemaal gaat zoals ik had gehoopt. Ben blij dat ik voortekenen burn-out serieus heb genomen en nu zelfs meer energie heb dan vroeger.
(mei 2016)

Heel erg bedankt voor je hulp en steun , je bent een hele fijne coach en je hebt me uit een heeeeel diep dal gehaald !
En ik ben de sprong durven wagen om  weer met vertrouwen mijn weg te vervolgen.
Met een fantastisch kind aan de hand!
(maart 2016)

Met een hoofd vol vragen, niet weten welke keuzes nu het beste zouden zijn voor mij , onverwerkt verdriet , rouwverwerking en liefdesverdriet ben ik enorm dankbaar dat Ilse op mijn pad is gekomen.
Stap voor stap heeft Ilse me op een creatieve en liefdevolle manier begeleid om aan alles de aandacht te besteden die daar voor nodig was.
Het gevoel te mogen zijn wie ik ben was een enorme fijne ervaring , een echt luisterend oor en geen oordelen . Haar medische achtergrond in combinatie met het coach vak vind ik zeer waardevol.
De nieuwe inzichten die ik tijdens onze gesprekken heb gekregen , de oefeningen die we hebben gedaan en de opdrachten voor thuis hebben mij weer zelfvertrouwen gegeven.
Ik durf weer  creatief te zijn ,te doen wat ik leuk vind en bij me past . En ook de grenzen te stellen die nodig zijn om mezelf niet uit het oog te verliezen .
Met nieuwe energie en kracht nu weer lekker op de rit !
Ilse dank je wel voor je enorme steun

Als gevolg van een burn-out via mijn huisarts en een psycholoog in contact gekomen met Ilse. Voorafgaande aan het eerste contact nogal sceptisch over het nut van een coaching traject maar ik heb er meer aan gehad dan ik ooit had kunnen denken. Geen zweverige oefeningen maar gewoon samen onderzoeken waar het fout is gegaan en wat mijn eigen aandeel daarin is geweest. Dat alles met als doel herhaling te voorkomen en sterker uit de burn-out te komen. Kernbegrippen daarbij zijn: dicht bij jezelf blijven, kwetsbaarheid durven tonen, je eigen verantwoordelijkheid pakken en die van een ander daar laten waar die thuis hoort; bij de ander.

Dank voor je tijd, aandacht en veiligheid die ik tijdens de sessies heb mogen ervaren. Ik kan nu de wereld weer aan maar heb ook geleerd hoe ik die wereld moet begrenzen en mij moet focussen op zaken die er werkelijk toe doen. Dank!

Ik ben erg blij en dankbaar dat ik bij toeval bij Ilse aan het bureau belande. Ik wist al lange tijd fysiek en mentaal niet meer hoe ik goed voor mezelf moest zorgen. Een aantal afspraken met Ilse hebben mij weer op mijn goede pad gezet. Zo knap van Ilse; altijd respectvol en altijd ruimte gevend aan wie ik zelf ben. Zonder te sturen, mijn eigen weg laten zoeken en vinden. Het was niet altijd makkelijk, maar wel heel goed voor mij.

Ilse, heel erg bedankt!
(maart 2016)

Soms gebeuren de juiste dingen op het juiste moment… ik voelde me al een tijdje moe moe moe en had het gevoel bijna ‘om te vallen’, al wist ik niet goed waar het door kwam. Bij toeval kwam ik Ilse tegen. Met haar hulp kwam ik er in een aantal gesprekken achter wat er niet goed zat op mijn werk. Door het geven van inzichten, leuke, passende en ook confronterende oefeningen kon ik aan de slag met gesprekken aangaan en dingen aanpassen. Het gaf houvast, helderheid en energie om weer door te gaan. Veel dank Ilse!!
(okt 2015)

Ik kwam bij Ilse ivm heftige burnout. Zij heeft samen met mij gekeken wat mijn eigen rol is geweest in het lange traject naar de burnout toe.
En nog belangrijker hoe ik dit in de toekomst kan voorkomen.
Het bij mezelf blijven, ook mijn kwetsbare kant mogen tonen en de verantwoordelijkheden daar leggen en laten waar ze horen te zijn, zijn voor mij, belangrijke handgrepen waar ik  nu en in de toekomst veel aan hoop te hebben.
Ik zal regelmatig denken aan de rustige manier waarop Ilse mij mijn eigen valkuilen maar ook mijn eigen krachten zelf  leerde ontdekken .
Ilse dank voor de wijze waarop je mij inzicht wist te geven in mijzelf en dit op een manier die voor mij veilig en vertrouwd voelde.

(okt 2015)

Het gaat heel erg goed met ons. We hebben de cirkels goed onder controle en lopen eigenlijk niet echt meer vast. Dus goed nieuws hier.

Heel veel dank, als we jou toch niet hadden gehad!!
(sept 2015)

“Wat hebben wij het getroffen met Ilse. Vanaf het begin van het ziekteproces van mijn man heeft zij ons gezin fantastisch gesteund en geholpen. Mijn man en ik beleefden het ziek zijn allebei zo anders dat we soms heftige conflicten hadden of dodelijke stiltes, heel pijnlijk en verdrietig. Ilse hielp ons om onze emoties te uiten en onze behoeftes bespreekbaar te maken zodat we weer dichtbij elkaar konden zijn. Ze was ook zeer betrokken bij de kinderen die er het liefst niets mee te maken wilden hebben. Ze wekte makkelijk hun vetrouwen, sprak ook met hen alleen en het was fijn voor mij en mijn man te weten dat de kinderen hun verhaal bij Ilse kwijt konden (de kinderen wilden ons sparen). Het is erg fijn dat Ilse ook huisarts is zodat zij het medische verhaal goed kon volgen en het soms voor ons kon verduidelijken, dat gaf veel rust. Hoe zwaar en verdrietig de tijd ook is geweest, wij kunnen mede dankzij Ilse ook terugkijken op een warme, liefdevolle en bijzondere periode.”
(april 2015)

“Ilse heeft me enorm geholpen met bepaalde worstelingen die ik had. Door aandachtig te luisteren wist ze me haarfijn de essentie van het probleem aan te wijzen. Doordat ze de juiste vragen stelde heb ik veel inzicht gekregen in wat ik deed, en hoe ik het deed, en kon ik mijn gedachten ordenen. Zo kon ik beter bij mijn gevoel komen en bij wat ik nodig had. Ilse, dank je wel voor je betrokkenheid en je oprechtheid.”

(febr 2015)

“Ik zocht niet iemand die mij ging vertellen wat goed voor mij was. Meer iemand die mij inzicht kon geven in mijn eigen handelen en welke effect dat had op mijn omgeving. Ilse was de juiste persoon hiervoor. In een paar sessies kreeg ik een heldere kijk op hoe ik het vaak mijzelf lastig maakte. Met de simpele aanwijzingen van Ilse lukt het mij nu prettiger over te komen en duidelijker te zijn voor mijn dierbaren. Dank daarvoor. Een bijkomstigheid is de fijne spreekruimte op een prachtige plek in Utrecht.”
(dec 2014)

“Ilse helpt mij bij het vinden van antwoorden op de vragen die ik heb. Dit doet zij op een gedegen wijze. Hierbij gaat Ilse op een doortastende wijze te werk door het stellen van kritische verdiepingsvragen zonder het contact met mij te verliezen. Haar nieuwsgierigheid en respect voelen vertrouwd.’
(okt 2014)