Stuur deze pagina door naar vriend
Geen blog missen?
Meld je nu aan!
19 januari 2017

Help, de schilder komt

Het houtwerk binnen in huis moet echt geschilderd worden. We hebben dubbelglas gekregen en dat heeft zijn sporen na gelaten. Dus rommel, lawaai en de hele dag een schilder in huis, ik zie er al weken tegen op. Ook met mijn praktijk aan huis is het gedoe. Wanneer kan ik mijn cliënten zien, is het schoon genoeg om in rust een gesprek te hebben?

En dan is daar Bart, met een hip blauw mutsje en klein sikkie. Hij legt uit hoe hij de boel gaat aanpakken en door zijn rustige houding kan ik al wat ontspannen. Na 10 minuten gaat de radio aan, Boudewijn de Groot schalt door het huis, en wat nog fijner is, Bart zingt mee. En hoe….ik word er vrolijk van.

De cliënten heb ik ’s avonds gepland, dus ik pak de computer om de eindopdracht voor mijn opleiding af te maken. Later bij een kopje koffie praten wij over muziek, onze voorkeuren liggen dicht bij elkaar, de Dijk, Ramses en ook Billy Joel. Bart werkt gestructureerd en netjes, ik zie bijna geen stof. Ik ontspan nog meer, wat heerlijk, ik kijk uit naar de rest van de week, wat kan ik allemaal nog doen?

Vandaag natuurlijk vroeg op, Bart begint om 8 uur, zo heb ik een lekkere lange dag. Mijn werkstuk heb ik gisteren met gemak afgekregen, vandaag is het tijd voor de bonnetjes voor de belastingaangifte. En Bart zingt nog steeds, de 3 J’s, Simon & Garfunkel, hij heeft een uitgebreid repertoire. Ik lunch met een vriendin en besluit te gaan wandelen bij Rhijnauwen.

Er zijn meer mensen die genieten van de winterpracht. Iedereen maakt foto’s en zegt elkaar goedendag. Een heerlijke energie hangt er rondom het water, echt een gevoel van samen. Ik zie een roodborstje, 3 tafeleenden en een prachtige “winterbloem”. Wat een cadeau aan mijzelf.

Ik stap weer in de auto terug naar huis, mijn oren en wangen beginnen te gloeien. En dan is daar weer mijn zingende schilder. Hij schiet al aardig op, en ook de Stones en Bart blijken een prima combinatie.

Heb jij dat ook wel eens dat je ergens tegenop ziet en het zo meevalt? Sterker nog, dat het bijna een feestje is?

Het huis is weer mooi, ik heb veel karweitjes kunnen afmaken en ook mijn stembanden zijn weer goed getraind. Ik neem mij voor om de volgende keer wat meer ontspannen aan zo’n klus te beginnen, gewoon de Mallemolen in te stappen en luidkeels mee te zingen. Zing je mee?
1 reactie

Barbara Lemstra op 19 januari 2017:

Lieve Ilse, waarom is het soms zo moeilijk om je over te geven en te kijken wat het je brengt?
Mooi verhaal xx

Wil je hierop reageren?

Overzicht van alle blogs

Afbeelding 29 juni 2022

De stem van de engelen

Afbeelding 22 december 2020

Voor sommige keuzes is moed nodig

Afbeelding 03 december 2020

De Sint mag alles zeggen!

Afbeelding 08 mei 2020

Een regenton vol tranen

Afbeelding 20 maart 2020

Weer samen aan de keukentafel

Afbeelding 16 december 2019

Fit het nieuwe jaar in

Afbeelding 09 juli 2019

Een taartje bakken is nog niet zo eenvoudig

Afbeelding 07 april 2019

De hommel

Afbeelding 30 december 2018

Op de top van het Geluk

Afbeelding 08 oktober 2018

Waar loop JIJ voor?

Afbeelding 26 juni 2018

Mijn stethoscoop aan de wilgen

Afbeelding 20 april 2018

Liefde en Ritueel

Afbeelding 23 januari 2018

Verstoppertje

Afbeelding 28 augustus 2017

“Ik denk dat ik haar maar houd”

Afbeelding 01 mei 2017

Het verhaal van het meisje en haar geheime kistje.

Afbeelding 01 maart 2017

Vijf jaar geleden ging de zaag er in.

Afbeelding 07 december 2016

“Waar heeft u vroeger nooit om gehuild?”

Afbeelding 17 augustus 2016

Mijn perfecte oma

Afbeelding 27 mei 2016

Springen in het diepe.

Afbeelding 29 februari 2016

Ik hoopte zo de zee te horen.

Afbeelding 21 december 2015

De mooiste kerstboom van Utrecht

Afbeelding 26 oktober 2015

Koekje van eigen deeg

Afbeelding 24 augustus 2015

En dit ben ik gelukkig ook

Afbeelding 22 juni 2015

“En hoe gaat het verder met je?”

Afbeelding 20 mei 2015

Waar een kleurenanalyse niet goed voor is…

Afbeelding 26 april 2015

Klokken luiden en de Zwarte Nel, goed voor de relatie

Afbeelding 09 april 2015

Zo doen wij het niet bij de familie Smit

Afbeelding 15 maart 2015

Bedding voor Jet

Afbeelding 15 februari 2015

Rode kool met gehaktballen op Bonaire

Afbeelding 08 oktober 2019

E.S.B.T.M. en we noemen haar Smitje

Afbeelding 26 januari 2015

Een samengesteld gezin, het is ook gewoon ingewikkeld

Afbeelding 12 januari 2015

“Ik mis je zo verschrikkelijk”

Afbeelding 18 december 2014

Communicatie rondom kanker

Afbeelding 29 november 2014

Een mooi gesprek

Afbeelding 28 augustus 2014

Kankerpatiënten kampen vaak met relatieproblemen

Afbeelding 24 juli 2014

Herbergen van Verlies

Aanmelden voor nieuwe blogs en foto's

Wil jij mijn nieuwe blogs en foto's ontvangen, vul dan hieronder jouw gegevens in. Na verzending ontvang jij een e-mail met een link ter bevestiging. Ik doe dit om zeker te weten dat het e-mailadres van jou is.


Aanmelden