Stuur deze pagina door naar vriend
Geen blog missen?
Meld je nu aan!
29 februari 2016

Ik hoopte zo de zee te horen.

Maar in plaats daarvan lig ik wakker van ronkende auto’s en knetterende brommertjes. De hele nacht dacht ik als in een mantra aan de woorden van mijn vader: “Waarom op vakantie gaan, als je zo fijn woont?” Hij heeft gelijk weet ik zeker na deze nacht. Zelfs met dubbele oordoppen lukt het mij niet om in slaap te komen. En E naast mij wel zo te horen, om nog gekker van te worden.

We hadden ons een luie vakantie voorgesteld, net als vorig jaar, veel lezen, wat snorkelen en zwemmen. De warme bries, de aangename temperatuur van het zeewater en alle tijd voor wat we maar willen. Het voelt zo luxe om vakantie te vieren op Bonaire, dus nu gaan mopperen over ons vakantiehuisje?

De recensies over het huisje waren veel belovend, nergens hadden we iets gelezen over het drukke verkeer en blijkbaar hadden we de schaal van het kaartje totaal verkeerd ingeschat, de boulevard en de hoofdweg van het eiland lagen in mijn beleving naast mijn hoofdkussen.
De jonge eigenaren hadden ons bij aankomst heel enthousiast verwelkomd met twee heerlijke koude biertjes en E had ’s nachts nergens last van gehad en vond de locatie eigenlijk wel prima. Lekker dichtbij de zee, in de buurt van restaurantjes, leuk wat reuring om ons heen.

Ik voelde paniek in mijn lijf bij het idee nog 11 dagen hier te “moeten” verblijven. Ik zag mijn vakantie in duigen vallen, de zo gewenste rust en stilte zat er voor mij op deze plek niet in. “Hoe ga ik nu voor mijzelf zorgen en hoe houd ik rekening met E en de eigenaren?” Het inmiddels aanwezige schuldgevoel maakte het voor mij heel ingewikkeld.

E was inderdaad niet blij met mijn gemopper, hij wilde de vakantie na een goede nacht beginnen met een ontbijtje en kopje koffie, zijn ereader lag al klaar op tafel. Helemaal geen behoefte om op zoek te gaan naar een ander onderkomen. Even weer die beklemming bij mij, ik neem een hap lucht en dan de duidelijke vraag,  “Ik wil graag naar een ander huisje, is het voor jou goed als ik tot vanmiddag op zoek ga naar iets anders? Ik zal het regelen met de eigenaren.” E toont gelukkig snel begrip en is akkoord, “tot 14 uur en dan gaan we vakantie houden”, zegt hij.

Snel de telefoon gepakt en met enige spanning bel ik de eigenaren. Ik vertel over mijn teleurstelling en mijn wens om hier samen goed uit te komen. Zij hebben immers gerekend op onze komst en de bijbehorende betaling. De eigenaar reageert wat verbaasd, maar geeft mij ook direct de ruimte om tot 14 uur iets anders te zoeken. Daarna zullen we echt moeten betalen.

Pfffff, was dat nou zo moeilijk?  Vragen wat ik werkelijk wil? Wat anderen ook van mij vinden? Blijkbaar is het niet mijn eerste beweging. Eerst even mopperen, dan kort hopen dat de ander iets voorstelt, om uiteindelijk het gewoon te vragen. De grootste kans te krijgen wat ik nodig heb! Ik ben altijd weer blij met dit inzicht, wat brengt het mij veel, al is soms even spannend en moet ik langs mijn schuldgevoel.

Een paar telefoontjes verder, een aantal vriendelijke mensen die direct meehelpen zoeken en twee uur later bekijken E en ik het spiksplinter nieuwe appartement van Sjaak op het meest stille plekje van Bonaire, Dreamz. En wat zal ik er dromen.

De woorden van mijn vader komen nog even terug in mijn gedachten als wij in de schaduw met de warme wind over onze huid aan de thee zitten met Hynry, de andere eigenaar. Nee, er zijn toch echt wel redenen om op vakantie te gaan.

“En tuurlijk pa, wil ik komende zomer weer graag een dagje op vakantie samen met jou, zwemmen in de Nieuwkoopse Plassen. Ik zal alleen de snorkel en duikbril dan wel thuis laten.”
3 reacties op "Ik hoopte zo de zee te horen."

pa en ma op 29 februari 2016:

maar goed dat niet alle wijze raadgevingen worden opgevolgd.

Sabine op 29 februari 2016:

Leuk Ilse! Heel herkenbaar! Jaren geleden in Frankrijk….

Cathelijne op 29 februari 2016:

O wat herkenbaar, maar ik ben vooral nog bewust onbekwaam…, liefs Cathelijne

Wil je hierop reageren?

Overzicht van alle blogs

Afbeelding 29 juni 2022

De stem van de engelen

Afbeelding 22 december 2020

Voor sommige keuzes is moed nodig

Afbeelding 03 december 2020

De Sint mag alles zeggen!

Afbeelding 08 mei 2020

Een regenton vol tranen

Afbeelding 20 maart 2020

Weer samen aan de keukentafel

Afbeelding 16 december 2019

Fit het nieuwe jaar in

Afbeelding 09 juli 2019

Een taartje bakken is nog niet zo eenvoudig

Afbeelding 07 april 2019

De hommel

Afbeelding 30 december 2018

Op de top van het Geluk

Afbeelding 08 oktober 2018

Waar loop JIJ voor?

Afbeelding 26 juni 2018

Mijn stethoscoop aan de wilgen

Afbeelding 20 april 2018

Liefde en Ritueel

Afbeelding 23 januari 2018

Verstoppertje

Afbeelding 28 augustus 2017

“Ik denk dat ik haar maar houd”

Afbeelding 01 mei 2017

Het verhaal van het meisje en haar geheime kistje.

Afbeelding 01 maart 2017

Vijf jaar geleden ging de zaag er in.

Afbeelding 19 januari 2017

Help, de schilder komt

Afbeelding 07 december 2016

“Waar heeft u vroeger nooit om gehuild?”

Afbeelding 17 augustus 2016

Mijn perfecte oma

Afbeelding 27 mei 2016

Springen in het diepe.

Afbeelding 21 december 2015

De mooiste kerstboom van Utrecht

Afbeelding 26 oktober 2015

Koekje van eigen deeg

Afbeelding 24 augustus 2015

En dit ben ik gelukkig ook

Afbeelding 22 juni 2015

“En hoe gaat het verder met je?”

Afbeelding 20 mei 2015

Waar een kleurenanalyse niet goed voor is…

Afbeelding 26 april 2015

Klokken luiden en de Zwarte Nel, goed voor de relatie

Afbeelding 09 april 2015

Zo doen wij het niet bij de familie Smit

Afbeelding 15 maart 2015

Bedding voor Jet

Afbeelding 15 februari 2015

Rode kool met gehaktballen op Bonaire

Afbeelding 08 oktober 2019

E.S.B.T.M. en we noemen haar Smitje

Afbeelding 26 januari 2015

Een samengesteld gezin, het is ook gewoon ingewikkeld

Afbeelding 12 januari 2015

“Ik mis je zo verschrikkelijk”

Afbeelding 18 december 2014

Communicatie rondom kanker

Afbeelding 29 november 2014

Een mooi gesprek

Afbeelding 28 augustus 2014

Kankerpatiënten kampen vaak met relatieproblemen

Afbeelding 24 juli 2014

Herbergen van Verlies

Aanmelden voor nieuwe blogs en foto's

Wil jij mijn nieuwe blogs en foto's ontvangen, vul dan hieronder jouw gegevens in. Na verzending ontvang jij een e-mail met een link ter bevestiging. Ik doe dit om zeker te weten dat het e-mailadres van jou is.


Aanmelden